ΠΑΠΑΓΟΥΣΙΑΣ ΘΩΜΑΣ

ΘΩΜΑΣ ΠΑΠΑΓΟΥΣΙΑΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

Ο Θωμάς Παπαγούσιας είναι ο μεγαλύτερος γιός της οικογένειας του Γεωργίου Παπαγούσια και της Ναυσικάς Βαργιάμη, γεννήθηκε το 1988 στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης , έζησε και μεγάλωσε στην Κοινότητα Χορηγού, υπήρξε μαθητής του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου Νεάπολης, όπου δραστηριοποιείται και σήμερα. Προέρχεται από αγροτική οικογένεια, με κύριο τομέα δραστηριότητας την κτηνοτροφία.

Το 2006, τελειώνοντας το λύκειο Νεάπολης μέσω των πανελληνίων εξετάσεων ήταν στους επιτυχόντες του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη από το οποίο και αποφοίτησε το 2011. Στη συνέχεια οι σπουδές του επικεντρώθηκαν στην απόκτηση διαφόρων δεξιοτήτων όπως το πτυχίο διδακτικής επάρκειας της ΑΣΠΑΙΤΕ και διάφορα άλλα πτυχία.

Τελειώνοντας τις σπουδές του καθώς και τις στρατιωτικές υποχρεώσεις, υπηρετώντας την πατρίδα ως στρατιώτης διαβιβάσεων, εργάστηκε για δύο χρόνια ως ιδιωτικός υπάλληλος στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Έχοντας αποκτήσει τη λογιστική εμπειρία και εξειδίκευση αποφάσισε να συνεχίσει την επαγγελματική του σταδιοδρομία στη Νεάπολη, δημιουργώντας το Δεκέμβριο του 2014 το δικό του λογιστικό γραφείο το οποίο και συνεχίζει να διατηρεί.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του δραστηριοποιήθηκε ενεργά στην φοιτητική οργάνωση ΔΑΠ- ΝΔΦΚ στη Θεσσαλονίκη ως Υπεύθυνος οργάνωσης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και στη συνέχεια στην ΟΝΝΕΔ.

Το 2014 ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό “Συμμαχία Πολιτών για τη Δυτική Μακεδονία”  με επικεφαλής το Γιώργο Δακή.

Την περίοδο 2016 – 2018 διετέλεσε Πρόεδρος της Τοπικής Διοικούσας Επιτροπής Δήμου Βοΐου, ενώ το 2018 εκλέχτηκε ως μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας νομού Κοζάνης.

Είναι μέλος στο 5ο Περιφερειακό Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητιρίου Ελλάδος.

Από το 2017 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Βοΐου όπου έχει αναλάβει τη θέση του υπευθύνου δημοσίων σχέσεων.